請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版
Lime 門戶 查看主題

香港電台 性本善 2014 愛‧別離

發佈者: philip | 發佈時間: 2014-9-14 21:07| 查看數: 2442| 評論數: 10|帖子模式

快加入Lime 使用全部功能吧!

你需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?加入Lime

x
香港電台 性本善 2014 愛‧別離

http://programme.rthk.hk/rthk/tv ... 71011&m=episode

最新評論

山貓 發表於 2014-9-15 01:33:10

thanks for share
女主角(林老師)都幾靚女A__A
J__ 發表於 2014-9-15 11:41:54
腥橋些牙, 可以慢慢睇 =D!
blankspace 發表於 2014-9-15 12:33:30
山貓 發表於 2014-9-15 01:33
thanks for share
女主角(林老師)都幾靚女A__A

唔唔~的確係!
真係多謝我中學老師,同佢come out後冇覺得我有問題
itjan 發表於 2014-9-15 16:58:06
thanks share.謝謝
sweetnothing 發表於 2014-9-15 21:27:06
終於出左啦?!
仲有似曾相識既藍色長衫~~
Thanks for sharing~
Luvmo 發表於 2014-9-16 20:42:39
家庭壓力...
3539ws 發表於 2014-9-17 18:35:09
其實唔太同意討論環節中個教授話有性先有戀愛呢點.............
唔通D人睇D AV女/女星有性反應/性幻想就即係戀愛咩

wan 發表於 2014-9-18 02:31:42

佢其實講緊性學上,性與愛是分不開,性反應/性幻想會帶動自己對對方產生戀愛的傾向。我理解佢的意思是︰如果愛一個人,就會對那個人有性反應。所以理應不會有「神交」
不過,我反而更加質疑佢指未成年時性傾向有機會會變、成年後則不會變,唔通一攞咗成年身份證就無得改咩....
BY THE WAY,乜宜家啲《性本善》成粒鐘咁長??仲要有一半係討論、探討內容,以免被道德塔利班有批評口實?真慘.....

gatsuxlokb 發表於 2014-9-18 18:45:43
看了
謝分享 : )
J__ 發表於 2014-9-19 10:43:27
終於都睇左, 好睇, 有少少感受就係:
細個話你未定性, 唔畀同同性1齊,
迫你同異性結左婚喇, 就話你有家庭, 唔可以同同性1齊.

不過, 唔太同意劇中有對COUPLE照顧1個小朋友咁輕鬆自在,
始終係HK係好保守, 就算外國都唔1定咁輕鬆, 自己唔怕人指指點點,
但個小朋友要接受, 都係比較難既事.

BTW, 之後個半個鐘既討論, 睇左, 其實個教授講既野唔係無PT,
但唔知點解由佢口中講出黎, 就好似好無說服力咁XDDDD
我終於明白, 點解專業人士要有1個形象, 呢D見唔信得都睇得嘛XDDDDD

Archiver|手機版|Lime

GMT+8, 2019-1-17 15:05 , Processed in 0.028121 second(s), 32 queries , Apc On.